Visafslag: Visafslag, vismijn óf visveiling. Allemaal met dezelfde betekenis. Vissersschepen brengen de gevangen vis naar de haven en alle verse vis komt bijeen in de vismijn. Sorteren, wegen en klaarmaken voor de verkoop. Het ‘mijnen’ kan beginnen! Een veiling is leuk om een keer mee te maken. Het bijzondere is dat de prijs steeds verder omlaag gaat in plaats van naar boven. Vandaar de naam: afslag! Van mei t/m oktober zijn er op vrijdagochtend rondleidingen in de visafslag en Stellendamse haven.

Toren van Goedereede: De Toren van Goedereede is een grijze vierkante bakstenen kerktoren in het historische stadje Goedereede. De toren is gebouwd tussen 1467 en 1512. Van 1552 tot 1912 heeft de toren gediend als baken voor de scheepvaart. Met steun van het Gemeentebestuur heeft de Stichting Goereese Gemeenschap in de toren een museum ingericht. De collectie bestaat onder meer uit opgegraven aardewerk (in Goedereede). Daarnaast uit voorwerpen die betrekking hebben op de klederdracht van het voormalige eiland Goeree-Overflakkee. Ook bezit het museum enkele antieke scheepsmodellen en wordt een doorlopende powerpointpresentatie met historische foto’s van het eiland verzorgd. Ook is de beiaardzolder te bezoeken waarop u een van de grootste carillons van Nederland aantreft. Vanaf het dak van de toren heeft u een prachtig uitzicht over het historische stadje Goedereede, het eiland en de wijde omgeving (Haringvliet, Grevelingenmeer en Noordzee).

Natural High: U vindt Beachclub Natural High op het Noordzeestrand achter de Brouwersdam, op de grens van Zeeland en Zuid-Holland. Er is bij ons altijd van alles te beleven. Zo kunt u heerlijk relaxen op ons uitgestrekte terras, deelnemen aan 1 van onze toegankelijke activiteiten, of lekker shoppen in onze beachshop.

Musea Ouddorps raad- en polderhuis: Het museum “Ouddorps Raad- en Polderhuis” neemt u als bezoeker mee naar vroegere tijden. In steeds wisselende tentoonstellingen waarin de ontwikkeling van de landbouw, het typische landschap, de visserij en de werkzaamheden van de ambachtsman uitvoerig worden belicht. Het hele jaar door worden er exposities en evenementen georganiseerd die verbanden leggen tussen de collectie en moderne ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse onderwerpen.Voor kinderen is het museum ook geschikt. Zo is er een leuke natuurzolder met leer-elementen. In het Ouddorps Raad- en Polderhuis kan ook in stijl worden getrouwd. De Raadzaal op de 1e verdieping heeft een capaciteit van 55 personen.

RTM Ouddorp: De letters RTM zijn niet voor iedereen zo veelzeggend. Ze staan voor de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij die tot in de jaren zestig van de vorige eeuw verantwoordelijk was voor het vervoer over de eilanden. De Tramweg Stichting heeft sinds de teloorgang van de RTM de zorg voor een groot deel van het materieel op zich genomen. De 235 kilometer die de RTM ooit overbrugde, wordt in ere gehouden door een spoorlijn tussen De Punt bij Ouddorp op Goeree-Overflakkee via de Kabbelaarsbank bij de Brouwersdam naar Scharendijke op Schouwen-Duiveland. Tijdens de rit, die ongeveer een uur duurt, heb je een prachtig uitzicht over het Grevelingenmeer en de duinen. Niet alleen de oude hakkepuf-trein, maar ook de foto-expositie en gerestaureerde voorwerpen in het bijhorende uitgebreide museum geven een goede indruk van het vervoer in vroeger tijden.

Zwemcomplex Zuiderdiep: Het zwemcomplex bevat zowel een groot openluchtbad als een groot overdekt subtropisch binnenbad. Het binnenbad heeft een aantal verschillende bassins. Een wedstrijdbad, een recreatiebad, een Whirlpool en een peuterbad. Bovendien is het zwembad uitgerust met een superglijbaan, waterparaplu, snelstroomkreek, jetstream, een groot zwemmersterras en een alcoholvrije bar, waar ook snacks en ijs verkrijgbaar zijn. Naast het overdekte deel is er ook nog een groot buitenbad met terras en lig/speelweide. Dit buitenbad is (bij goed weer) in de maanden mei t/m september gelijktijdig met het overdekte zwembad geopend. Het buitenbad is voorzien van een kinderglijbaan en een grote glijbaan voor iedereen.

Port Zélande: Zwemmen in Port Zélande is niet zomaar zwemmen, maar een dag vol waterpret. Met o.a. een Wildwaterbaan en de spectaculaire  Turbo Tunnel (minimum lengte hiervoor is 1.10 meter) waar een krachtige waterstraal u met een rubberen band door een tunnel spuit. Omhoog, opzij en omlaag!

Streekmuseum Sommelsdijk: In de historische kern van Sommelsdijk vind je in een rijtje schattige trapgevelhuisjes het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Je maakt er een tijdreis door 2000 jaar eilandgeschiedenis. Fotoreportages, klederdrachten en binnenkijken in oude woningen en werkplaatsen van ambachtslieden, een indrukwekkende collectie. Het museum bevat onder andere: een oude dorpswinkel en een oude schoolklas. Ook worden er schilderijen getoond en (archeologische) vondsten op het gebied van landbouw, visserij/scheepvaart en oude ambachten en komen de Tweede Wereldoorlog en de watersnood aan bod.

Speeltuin de Flipjes: Bij goed of minder goed weer is een bezoek aan de speeltuin zeker op z’n plaats. Er zijn wippen, schommels, draaimolens, glij- en kabelbanen, trampolines, draaischijf en nog veel meer. Voor de oudere jeugd is er ook een tafeltennistafel en tafelvoetbalspel aanwezig!

Indoorspeelplaats: Deze indoorspeelplaats met o.a. grote ballenbak, klimattributen, een spookhuis, een touwbrug, een schommelballon en veel leuks voor de kleintjes bevindt zich op het eiland Schouwen-Duiveland. Vanuit Ouddorp rijd je even in zuidelijke richting over de Brouwersdam en je bent er!

Rederij de Denick: Ontdek de geheimen van het Grevelingenmeer met de Denick. Wij nemen u graag mee op een schitterende vaartocht op ons gezellig ingerichte schip met buitendek, ruime salon met bar en keuken die tijdens de vaartocht geopend is. De Denick is rolstoel toegankelijk. Fietsen aan boord en honden aan de lijn zijn toegestaan. De Denick is een moderne comfortabele boot voor rondvaarten, personeelsfeesten, vergaderingen, bedrijfsfeesten enz. Met zijn ligplaats bij Port Zèlande (Brouwersdam) aan het Grevelingenmeer zijn in korte tijd diverse bestemmingen te bereiken zoals de Oosterschelde, het Veerse meer en de Westerschelde.

 • Adres: Kabbelaarsbank 5.01 Ouddorp3253 ME Port Zélande
 • Telefoon: 0115-648048
 • Mobiel: 06-53206436
 • E-mail: info@denick.nl
 • Website: www.denick.nl

Rederij Zeeland: Maak een pleziervaart van ongeveer 1,5 uur op het Grevelingenmeer met het party- en rondvaartschip “Grevelingen”. Er wordt gevaren langs o.a. de eilandjes Hompelvoet (een prachtig natuurgebied waar veel vogels broeden), Stampersplaat en Dwars in de Weg (waar halfwilde fjordenpaarden lopen).

 • Adres: Haven Port Zélande 3253 Ouddorp
 • Mobiel: 06-22207658
 • E-mail: info@hendrikh.nl

Museumschip Een mooi museumschip, dat voor jong en oud te bezoeken is. Wie haar ziet en bij haar aan boord stapt, gaat meer dan 145 jaar terug in de tijd. In 1995 ontving de Buffel een eremedaille van de Engelse “World Ship Trust” voor de buitengewoon elegante wijze waarop het schip is gerestaureerd. Niet alleen de musealiefhebber kan zijn of haar hart ophalen, ook de jeugd kan zich prima vermaken aan boord.

 • Adres: Dokweg 53221 AE Hellevoetsluis
 • Telefoon: 0181-331430
 • E-mail: info@debuffel.nl

Schoonheidssalon: Beautysalon 4TotalBeauty is gevestigd in het centrum van Ouddorp. De vriendelijke en persoonlijke benadering zorgt ervoor dat u geheel ontspannen aan de behandeling kunt beginnen. Wilt u een afspraak maken of meer informatie, neem dan contact op via info@4totalbeauty.nl.

Zeezoogdierenopvangcentrum A Seal Centrum: Sinds 25 juli 2014 is het zeezoogdierenopvangcentrum A Seal Centrum te Stellendam gemachtigd voor de opvang, verzorging en vrijlating van zeezoogdieren aan de Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust. Dit opvangcentrum is aan geen enkele andere organisatie gebonden maar werkt wel samen met andere organisaties zoals SOS Dolfijn, enz …. Het A Seal zeezoogdierenopvangcentrum in Stellendam is in de eerste plaats een ziekenhuis voor zeezoogdieren en met name voor zeehonden. Bezoek is zeker mogelijk en wij willen u graag vertellen over de zeehonden, de visserij en het leefgebied. Maar een ding staat centraal en dat is de gezondheid en het herstel van de zeehonden.

 • Adres: Haringvlietplein 33251 LD Ouddorp
 • Website: www.aseal.nl

De Mekkerstee: Loop eens lekker rond tussen de geiten en andere boerderijdieren. Geniet tussendoor van heerlijk zelfgemaakt ijs, appeltaart of biologische geitenkaas. Bekijk hoe dit allemaal op de Mèkkerstee wordt gemaakt en beleef zo de charme van het boerenleven. Naast geiten hebben we nog meer dieren, zoals kippen, cavia’s, paarden en een varken. Kinderen vermaken zich goed bij ons: niet alleen met de dieren, maar ook in de speeltuin.

Faunapark Flakkee: Faunapark Flakkee is een mooi aangelegd park van 25.000 m2 vol flora en fauna, waar een ieder zich uitstekend kan vermaken. Het park heeft een ruime varieteit aan dieren dat varieert van parkieten tot roofvogels, uilen en verschillende grotere dieren zoals herten en kangoeroes. Op het park bestaat er de mogelijkheid om te mini-midgetgolfen in een ontspannen sfeer of een leuke speurtocht.